Facebook pixel

Zorgverzekering

Zorgverzekering

Zorgverzekering

In Nederland zijn we verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Jaarlijks veranderen premies en pakketten. Het is dan ook van belang dat u jaarlijks uw zorgverzekering vergelijkt omdat u mogelijk kunt besparen. Er zijn handige tools voor het online vergelijken van uw zorgverzekering en u kunt gemakkelijk online een zorgverzekering aanvragen en/of overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar.

 

Zorgverzekering verplichting in Nederland

De zorgverzekering is een verplichte ziektekostenverzekering voor ingezetenen van Nederland. De zorgverzekering dekt noodzakelijke, op genezing gerichte zorg. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om uw aanvullend te laten verzekeren voor bijvoorbeeld tandheelkundige hulp voor volwassenen, fysiotherapie en alternatieve therapie. In dit artikel komt u meer te weten over:

 

 • besparen op uw zorgverzekering;
 • zorgverzekeringen vergelijken;
 • zorgverzekering aanvragen;
 • overstappen naar andere zorgverzekering.

 

Besparen op zorgverzekering

Op jaarbasis wordt in Nederland gemiddeld €103 tot €186 teveel betaald voor de zorgpolis. Voor een zorgverzekering betaalt u jaarlijks/maandelijks een premie. De hoogte hiervan worden o.a. bepaald door:

 

 • bij welke zorgaanbieder u aangesloten bent;
 • gebruik maken van een collectiviteit;
 • het pakket dat u gekozen heeft;
 • de hoogte van uw eigen risico.

 

De verzekeringspakketten en de premies veranderen elk jaar. Daarom is het goed om medio oktober/november na te gaan of u kunt besparen op uw zorgverzekering.

 

Zorgverzekering vergelijken

Wilt u weten of u met een andere verzekering goedkoper uit bent? Of wilt u weten hoe uw huidige verzekering het doet ten opzichte van andere aanbieders? Dan kunt u online uw zorgverzekering vergelijken en kijken bij welke verzekeringsmaatschappij u het meeste voordeel kunt halen. De premies en pakketten van de verschillende zorgaanbieders kunt u vergelijken via de Zorgverzekeringsvergelijker.

 

Zorgverzekering aanvragen of overstappen

Wilt u één of meerdere zorgverzekeringen aanvragen en/of overstappen? Dit kunt u gemakkelijk online doen. Vul uw gegevens in, geef uw wensen door en ontvang direct de best passende zorgverzekering bij uw persoonlijke situatie.

 

Meer informatie over uw zorgverzekering? Neem vrijblijvend contact op met AdviesUnie.

 • Klik op de knop hierboven om naar onze berekentools te gaan. Wij beantwoorden eenvoudig en online vragen als “Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?”, “Kan ik besparen op mijn hypotheek?” en “is een huis huren of kopen verstandiger?”.

 • De hypotheekrente staat erg laag. Dit lijkt een goude kans voor mensen die een nieuwe hypotheek willen aanvragen, of willen besparen op de bestaande. Klik op de knop hierboven om direct een hypotheek aan te vragen.

 • Door de jaren heen zijn er veel mensen die te maken hebben gehad met een Woekerpolis. AdviesUnie helpt u door u Hersteladvies aan te bieden, waarbij we gaan kijken of u toch nog het gewenste rendement kunt behalen.

 • Mensen hebben vaak slecht zicht op de verschillende verzekeringen die men heeft lopen, en de kosten hiervoor. AdviesUnie helpt u met een aantal eenvoudige online tools om direct te besparen op uw verzekeringen!