Hypotheekrente vanaf:
1,00%
Bekijk hier alle rentetarieven

Gratis offerte

100% onafhankelijk

Laagste rente

Persoonlijk advies

Alles onder één dak

Gecertificeerde specialisten

Onze werkwijze

Onze werkwijze
Nadat wij uw gegevens en uw wensen hebben geïnventariseerd werken wij een hypotheekadvies rapport voor u uit. Bij het bepalen van de passende hypotheek vergelijken de laagste hypotheek¬rentes en voorwaarden van alle banken, verzekeraars en andere hypotheek-aanbieders. Daarbij nemen wij niet alleen jouw huidige financiële situatie mee, maar houden ook rekening mee met de toekomst! Zo krijg jij een hypotheek op maat met de laagst mogelijke maandlasten!

Hypotheek
Een hypotheek kun je nodig hebben om een woning te kopen, maar ook omdat je bijvoorbeeld wil verbouwen, of omdat je gaat scheiden van de partner waarmee je al een hypotheek lopen. Naast een nieuwe hypotheek voor nieuwe woning, kun je ook de hypotheek van je bestaande woning oversluiten naar een andere bank. Veel mensen maken daar gebruik van omdat ze dan vaak lagere maandlasten kunnen krijgen.

Onafhankelijk advies
Wij doen zaken met bijna alle hypotheekverstrekkers in Nederland en kennen hun voorwaarden. Zo hoeft u zelf niet op zoek te gaan en besparen wij u een hoop tijd met het uitzoeken van de voorwaarden.

Een eigen huis en de fiscus
Om te kunnen profiteren van hypotheekrenteaftrek dient u te voldoen aan steeds meer regels van de belastingdienst. Het verkeerd aanvragen of inrichten van een hypotheek kan soms leiden tot het terugbetalen van de genoten belastingteruggaaf. De fiscaliteit rondom is daarom een heel belangrijk onderdeel van de hypotheekaanvraag. De hypotheekadviseurs van AdviesUnie houden hiermee rekening in het advies.

Aankoop woning
Het regelen van een hypotheek lijkt heel simpel, maar dat is het niet! Een kleine fout bij het aangaan van een hypotheek kan (later) tot duizenden euro’s schade leiden. Kan de hypotheek later verhoogd worden bij een verbouwing, of kan ik later de rentevaste periode (kosteloos) aanpassen? Moet ik een boete betalen als ik extra ga aflossen? Allemaal vragen die van belang zijn bij het bepalen van de juiste hypotheek.

Daarom kiezen wij ervoor om onze hypotheekklanten persoonlijke aandacht te geven. In een persoonlijk gesprek menen wij beter uw persoonlijke situatie in te schatten en uw wensen te inventariseren. Een eerste gesprek met een hypotheekadviseur van AdviesUnie is altijd vrijblijvend en gratis!

Oversluiten
Bij het oversluiten van een hypotheek stap men over van de ene bank naar de andere bank. Zoals hierboven is genoemd, doet men dat om lagere maandlasten kunnen krijgen, maar ook als men wil verbouwen of bij een scheiding.

Bij het oversluiten van je hypotheek is het belangrijk om eerst goed te analyseren of het oversluiten wel financieel rendabel is. Een lagere rente wil niet direct zeggen dat het ook goedkoper is, omdat het oversluiten altijd kosten met zich meebrengt. Bij het oversluiten moet je wel weer naar de notaris, je moet een nieuwe taxatierapport laten maken en de hypotheekadviseur betalen.

Boeterente
Daarnaast kan het zijn dat je bestaande hypotheekverstrekker een boeterente in rekening gaat brengen, omdat je vroegtijdig, voor het einde van rentevaste periode, vertrekt naar een andere geldverstrekker. Deze boete kan soms duizenden euro’s bedragen. Daarom is het belangrijk om een goed analyse te maken van je kosten voordat je je hypotheek gaat oversluiten. De adviseurs van AdviesUnie maken geheel vrijblijvend en gratis een analyse van de kosten van een eventuele oversluiting. Zo kunt u in een oogopslag zien of het oversluiten van je hypotheek wel of niet rendabel kan zijn.